Sayfalar

24 Mart 2018 Cumartesi

Hello.. Ben Miri..

Hellooooo.. 

Benim adım Miri. Tam bir yaşımdaydım. Ben bebekken almış beni ilk annem. Alerjisi varmış bana. İlaçlar falan almış ama nafile. Beni başkasına vermekte bulmuş çareyi. İnternete benim resmimi koymuş. Beni gören şimdiki annem, yani bu bloğun yazarı güzeller güzeli annem😻, beni görür görmez aşık olmuş. Söylediğine göre uzun zamandır benim gibi bir kedi🐈 arıyormuş. Ama bir türlü bulamıyormuş. Buralarda öyle herkese kedi vermiyorlarmış. Hele hele bahçesi olmayana hiç kedi vermiyorlarmış. Birde biz iki tane olmalıymışız bi evde. Her kedi aynı olacak değil ya. Sanki siz insanlar aynısınız? Halla halla!! Ben evde tek olmayı seviyorum. Sadece beni sevsinler istiyorum. Birde öyle dışarlarda sürtmeyi 😹pek sevmiyorum.. Balkon yetiyor bana. 

Dün bana güzel bir mail yazmış şimdiki annem. Demiş ki; hallo Miri.. seni görür görmez aşık oldum. Seni kucağımda okşamak istiyorum, seninle oynamak istiyorum, seninle mışıl mışıl uyumak istiyorum, kedim olmanı istiyorum. Bunları sende istiyor musun? 

Bunları sahibime değil, direk bana yazmış. Çok sevdim onun bu tavrını. Telefon numarasını yazmayıda unutmamış. Sabahı zor ettim. Hemen arayalım dedim eski sahibime. Saat sabahın 7 si. Evet kargalar kahvaltısını yapmamıştı. Ama banane kargalardan. 
Aradık. Telefon uzun uzun çaldı. Açmayınca çok korktum. Çalsın çalsın dedim. Telefon kaç kez çaldı bilmiyorum ama kedi rakamı ile 3556 kez çalınca açtı telefonu uykulu sesle. Ben Miri, dedim. Neee, dedi.. sevinçten eli ayağına, dili damağına (bu deyim başkaydı ama terbiyem el vermedi) dolaştı. Ne diyeceğini bilemedi. Hatta saçmaladı biraz. Ben Miri, Miri dedim tekrar. Mailini okudum. Evet bende seni okşamak ve seninle yaşamak istiyorum, hemde bugün istiyorum, dedim. Tamam seni öğleden sonra, yada en geç yarın alacağım, dedi. Kapattık telefonu. Ben bekleyemiyordum. Madem eski sahibimin bana alerjisi var, bugünden tezi yok gitmek istiyordum. Saat 10 a doğru tekrar telefon açtık. Ben tasımı tarağımı topladım, sana taşınıyorum, bugün saat 12 gibi evde misin? dedim. Hayır, çalışıyorum ama saat 12 de evde olurum, dedi. Sevindim😻. Kapattık telefonu. Sonra bana, “tasımı tarağımı derken?” Diye yazmış kedi WhatsApp-ından. Senin için ne hazırlayım? Demiş birde. Hiç bir şey, dedim. Ben yatağımı yorganımı, kedi tuvaletimi, kumumu, 3 aylık mamalarımı, oyuncaklarımı, tırmıklamak için o koca ağacımıda getiriyorum, diyede ekledim. Sevindi. Ama ben bir an önce gitmek istiyordum. Saat 12 yi bile bekleyemedim. Düştük yola eski sahibimle. 11.45 te yeni sahibimin evindeydim. Allahtan bi abi vardı evde. Oğluymuş. Hello, dedim girdim içeri. Evi bi kolaçan ettim. Bütün odaları dolaştım. Kokladım orayı burayı. O ara evin hanımı geldi, elinde hiç bir kedinin dayanamayacağı minik atıştırmalıklarla. “Sen onu getirmesende sevmiştim seni akıllım” dedim, ama içimden. Eğildi, elini kokladım, yüzüne baktım, sevdim seni miyauuu, dedim.. 
Eski sahibim bana baktı, yerlerde yuvarlanıyorum falan. İyi hissettin kendini burada, ama gel bi vedalaşalım dedi. Kucaklaştık güya. Ama içimden şu şarkıyı söylüyordum. “Olmaz artık kapı açık, arkanı dön ve çık istenmiyorsun artık, bir zamanlar sen de bana acımadın, yalnız kaldım yıkılmadım ayaktayım.. Ohhhh, yaşadım yaşıyorum
başım yukarda meydan okuyorum hayata ve sana, gönlüm doluyor aşkla barıştım bak hayatla, başladım yaşamaya hey hey...
Şimdi gel de gör beni bambaşka bir kedi 🐈 Topladım dağılan kalbimin her köşesini
Ardından ağlayan o zavallı kedi 🐈 nerede şimdi
hey heyyyyyyy.
Sevenlere vereceğim sevgimi..”  

Türkçe şarkılarada anında adapte oldum he. Bu türkiyeliler ne güzel ifade ediyorlar şarkı sözleri ile ne diyeceklerini?  
Neyseciğime.. Bu arada türkçeyide çatır çatır söktüm bir kaç saatte. 😹çok akıllıyım ben. 

Öğlen yeni annem benimle oynadıktan sonra tekrar işe gitti. Ben bi abi ile kaldım. Sonra bi abi daha geldi. Birbirinin aynısının tıpkısı. N’oluyo lan dedim önce. Sevgi sarhoşu oldum, çift görüyorum, herhalde? Meğer onlardan iki tane varmış. İkiz deniyormuş insanlarda. E bizde en az üç beş birlikte doğuyoruz, kimse bize ikiz, üçüz, beşiz demiyor. Bize normal gelen onlar için özelmiş.. pehhhh. Bu insanlar hakkaten bi garip bazen. 
Ama o abiler çok tatlı. Beni çok seviyorlar. Ne yalan söyleyim bende onları çok sevdim. 

Benim ismimle uğraştılar bugün biraz. Biri diyor Heidi, biri diyor boncuk, biri diyor ponçik.. henüz karar vermediler. Bende diyorum ki, benim adıma noolmuş? Neyini beğenmediniz acaba? Miri’yim ben! Bir yıldır Miri diye çağrılıyorum.. Ben sizin adınızı değiştirmek istiyor muyum? 

Bakalım ilerde neler olacak. İsminin değiştirilmesi dışında rahatsız olduğum bi konu yok şimdilik. Gayet mutluyum burada. Şimdi uyuyayım mışıl mışıl yatağımda. Yatağımı yorganımı getirdim demiştim dimi..

Belki gece uyanır gider, ayak uçlarında kıvrılırım.. miyauuu😻









12 yorum:

  1. Güzeller güzeli Miri çok şanslıymış, abisinin kucağında ne mutlu, Berfin'ciğim gözünüz aydın, güle güle büyütün:) sağlıkla, mutlulukla eminim evinize neşe getirecek:))çamaşır makinesi, bulaşık makinası, kirli sepeti içine bile girerler daha önce kedin olmadıysa aklında olsun çok meraklıdırlar diye yazdım, Bücürük'te gördüm ben de, ondan önceki kedim Prenses uslu kızdı yapmazdı öyle şeyler:) Bücürük'ü bilmesen kirlilerle at çamaşır makinesine uyurken valla ödüm kopardı:))))şimdi büyüdü girmiyor ama ben hala yine de bir bakarım :)
    Sevgiler çok sevindim senin ve ailen adına ve tabii Miri adına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde ablacım verdiğin bilgiler için. Evet dikkatli olmak lazım. Dünden beri evimizde bir neşe kaynağı. Bir sevimli bir sevimli. Sürekli okşanmak isteyen şapşal bi şey😻 dokunmayı çok seviyor. Tam istediğim gibi kedi. Fakat uyurken titriyor sanki. Bu normal mi? Öyle korkak ürkek bir kedi değil. Neden bunu yapıyor merak ettim.

      Sil
    2. Uyurken titriyor mu? Hmmmm bilemedim ki canım, acaba nasıl bir titreme yani böyle zangır zangır mı?:( Normalde uyurken titremezler. İstersen şöyle yap, telefonla çek, videoya al, titrerken doktora bir göster bakalım o ne diyecek? Üşütmüş filan olmasın, hapşırıp tıksırır gerçi üşütse....inşallah bir şey yoktur:( iyi haberlerini bekliyorum ben de merak ettim...:(

      Sil
    3. Biraz daha gözlemleyip öyle yapayım en iyisi. Dün akşam çok hapşırdı peş peşe. Ama çok tatlı bu Miri 😀 tam istediğim gibi.

      Sil
    4. Üşütmüş o zaman, zatüree filan olmasın, bence bir doktora götür, antibiyotik verir, bağışıklık sistemini güçlendirici macun verir, (böyle burnuna 1 cm. sürüyorsun o yalayarak yemiş oluyor)titrediğini de söyle....kediler hassastır geç kalınca daha kötü olmasın. Çoooook geçmiş olsun canım, acil şifalar diliyorum.

      Sil
    5. Eski sahibine sordum, dedim Miri uyurken titriyor, nedenini biliyormusum diye? Haa, evet bebeklikten beri titriyor, doktora götürdüm rüya görüyordur korkulacak bir durum değil, dedi. Ama ben yinede gideceğim veterinere.

      Sil
  2. Ahahahah :)
    Ne kedi be? Hahahah:)
    Arkasına bile dönüp bakmadı vallahi yeni evine gelirken. Hemen eski anneye sepet havası. :)
    Hiç güleceğim yoktu vallahi. Matrak kedi.
    Kediciğine kavuşmana çok sevindim. Mutlu ol emi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle enteresan bi kedi bu.. aynı ben😀

      Sil
  3. Hoşgeldin Mirii :)
    Müjde'nin Karpuz Apartmanı'nı okudum az önce. Ona da yorumda 'kedi de konuşsa diye geçirdim içimden' dedim. Baktım sen de Miri'nin ağzından yazmışsın. Çook güzel :)Evde 2 tane aynı abiye olan şaşkınlığına da çok güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😻😻 hoşbuşdum.. demekki o an başka bi şey geçirseymişin içinden olacakmış😀

      Sil
  4. hahahaaa karşılıklı birbirinizi çok sevmişsiniz :))
    Şarkı da pek yakışmış konsptinize üstelik.
    Miri blog dünyasına da el atacak belli ;)
    Hep sevin birbirinizi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş gibi olduk😀 sadece blog mu, sosyal medyanın her alanına el attı😹

      Sil