Sayfalar

21 Nisan 2016 Perşembe

Yıllandım Ben.. Ve Çelınc (9), Hala Meydan Okuyorum.



Her bir mesaj icin bir papatya. sonuc Sevgi
Sen yaşlanmıyorsun, yıllanıyorsun, dedi dün bir yakınım. Hoş bir söylem.. 
Yıllandım ben bugün. Hem baya bi yıllandım. Perşembe kadınları bana "klübe hoşgeldin" dediler. Yarım asırlık bir kadın oldum ben. Ama genlerim itiraz ediyor. Çeyrek asırlıksın diyor. Ben genlerimi dinliyorum. Onlar hep doğruyu söyler. Yılda ne? Zaman birimi? İnsanlar uydurmuş işte kıçlarından bir zaman kavramı. Tanımıyorum, saygıda duymuyorum:) öyle öğrendim ben büyüklerimden. İstemediğim şeyi ne tanırım ne sayarım.

Güzel bir gündü bugün. Masmaviydi gökyüzü. Sabahın erken saatlerinde güneş yatak odama sızarak kutladı yeni yaşımı. Kurduğum saat çalmadan uyandım bugün. Telefon saati çalmasın diye ayarlamaya çalışırken bir saat öncesinden gelen mesajları gördüm. Gözlerim faltaşı gibi açılsada, gözlüksüz ne mümkün okuyabilmek ve yazabilmek? Gözlüğümü aradım bi süre. Dedim, he ya, genlerin farklı söylüyor? Yıllandın kızım sen, kabul et!! Yıllardır kullanırım gözlük. Yok ya, yaşlılıkla alakalı değil. Saçlarıma düşen karlarda yaşlılıktan değil. Kıştan. 18 yaşımda bile kar vardı saçlarımda. Direniyorum, farkındaysanız😀
Biraz önce şu yazıyı okudum; Gençlik, kiraz mevsimi gibidir. Çarçabuk gelir geçer.  Ne gelirken  haber verir, ne giderken,  ”gidiyorum”   der.
K.E.

Cevap verdim hemen, "bende uzun süredir misafir kendisi, yatıya gelmiş, gitmiyor:) "
Farkında olmak güzel, demiş yazının sahibi.

Farkındayım evet, ve kapatıyorum bu konuyu artık.

Nerde kalmıştım, ha, sabah Güneş'le uyandım. Sonra işe gittim. Ama öğleden sonrası için hazırlıklı gittim. Malum Çarşamba'yı perşembe yapacaktık. Bir şişe şampanya, bir şişe pembe şarap, zeytin, peynir, cips vs. aldım yanıma. İş arkadaşlarım için kuruvasan (Croissant)  çeşitleri aldım. Sabah kahvesi ile. Bana sarı güllerden oluşan, bahar kokan bir buket almışlar. Sevindim. Ofiste yine dolandım öylesine. Hiç bir şey üretmedim. Ufak tefek işler. Saat 15 te bahçedeki yerimizi aldık. Bu sefer masanın üstünde örtü vardı. Biraz daha özel hazırlamış Antonella bugün masayı. Kapıda iyiki doğdun şarkısı ile karşılandım zaten.
Kendimi güzel hissetiğim bir öğleden sonrasını güzel sohbetlerle bitirdik. Acele etmem gerekmiyordu, çünkü evimizin diğer bireylerinin o saatlerde önemli randevuları vardı. Ben bunu fırsata çevirdim. Çünkü bizde akşam yemeği önemlidir.
Bahçeden papatya topladım. Aldığım bütün mesajlar için bir papatya tanesi kondurdum. Bir kalp oluştu. Hiç aklıma gelmeyen eski dostlardan mesajlar almak daha bir güzeldi. Facebook'un  hatırlatmadığı arkadaşlar yani.

Mutluydum bugün ben, kafam Çakır keyif olabilir. Olsun. Bugün olmayacakta ne zaman olacak? Anamın öldüğü yaşı çoktan geçmişim.

Çelınc yapıyorduk biz dimi? Neydi 9. Soru? 

9. Hangi alanda iyi olmak isterdiniz?  miş.. 

bazı alanlarda iyi olduğumu biliyorum;) yetersiz olduğum konular çok var. Örneğin,  gitar çalabilmeyi çok isterdim, resim yapabilmeyi çok isterdim, dans edebilmeyi çok isterdim.. Yazar olabilmeyi çok isterdim. Çok daha bilinçli olmayı isterdim. Gördüğünüz gibi güzel sanatlara yatkınım. Ama hiç birini yapamıyorum. Fotoğraf çekiyorum bende bol bol. Blog yazıyorum. Biraz ucundan kıyısından tutunmaya çalışıyorum yani. Kendimi tatmin etme benimkisi.. 

Böyle işte. Yıllanmış kadının yazılarında buluşmak üzere😀



Instagramdan bir foto.. günün mana ve ehemmiyeti acisindan..

Bugünün cicekleri.. solacaklar nasil olsa.. burda solmazlar.

7 yorum:

  1. Kutluyorum.Gelecek yaşantın geçmiş yaşantından daha güzel olsun.

    YanıtlaSil
  2. Günün ne güzel geçmiş.. Keşke yanında yamacında olabilseydim 🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, güzeldi.. Yaz mevsiminde yanyanada gelebiilriz, yamacimizimada:)

      Sil
  3. Nice senelere. Yeni yaşın güzelliklerle gelsin. 🌻🌹🍀🍁🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim Hüznün Tadi.. Blogda neden aktif degilsin artik?

      Sil
  4. Nice senelere. Yeni yaşın güzelliklerle gelsin. 🌻🌹🍀🍁🌼

    YanıtlaSil