Sayfalar

5 Mayıs 2016 Perşembe

Challenge 19-20, Gezmek, görmek istedigim yerler..


    Sezen konserinden sonra toparlanmam bir gün sürdü. Bu bile çok uzun.. Neyse kendime geldim. Bundan sonra bir ünlüye değil elimi, kılımı bile kıpırdatmam. Zaten yapmadığım bir şeydide, bakma oyuna geldim😀  Hepsi uzaktan güzel.. Sanatçı zaten uzakta olmalı. O akşam dile getirdi zaten bunu, dedi ki; "sanatçı yerini bilmeli, ne dediğine dikkat etmeli,  ama bu benim hiç umrumda olmadı. Benim elimi hep sırtınızda hissedin istiyorum, sizde beni hep bağrınıza basın, kucaklayın istiyorum" hep yalan😀 o akşam bende bunu isterken kalkıp gittin.. Meğer ben bunu çok ciddiye almışım. O mecazi anlamda söylemiş.. Neyse geçti artık.. Nerde bir adı geçse veya bir şarkısını duysam o son konseri ve elindeki o bir parça ekmeği gelecek artık aklıma.. Gelelim meydan okuma sorularına.. Madem başladım, getirecez artık sonunu. 19. soru:

19. Satın aldığınız son giyisilerle birlikte bir fotoğrafınızı paylaşır mısınız?

En son ne zaman bir şey satın aldım, hatırlamıyorum. En son şunu almıştım diye bir fotoğrafda ejlemek istemiyorum.  Değil çılgınlar gibi alış veriş tutkunu, normal alış veriş yapan biri bile değilim ben. Bir AVM düşmanıyım.. Oralarda boğuluyor hissine kapılıyorum.. Ben sokaklarda dolaşmayı seven, çarşıda pazarda tesadüfen gördüğüm bir şeyi beğenirsem girer alır çıkarım.

20. Günün birinde nereyi ziyaret etmek ya da nerede yaşamak isterdiniz?

Yaşadığım şehri çok seviyorum. İsviçre hep gezmek için gitmek istediğim bir yerdi, ama yaşadığım yer oldu.. Önce çok sakin geldi. Sonra alıştım bu sakinliğe. Yani yaşamak istediğim yerdeyim. Nereyi görmek istediğime gelince, hep bir Cuba özlemi var bende. Hatta perşembe kadınlari her hafta tatil kasası için biriktirdiğimiz parayla Cuba tatili düşünüyoruz bakalım.. Yakın yer olarak Venedig var planda görmek istediğim.. İsviçre'deki Matterhorn dağını yakından görüp fotoğraflamayı çok istiyorum. Oraya giden Glacierexpress treni var. Üstü camla kaplı, kar yağışını hem pencereden, hem trenin tavanından izleyerek, Alp dağlarının arasında, viyadüklerden, köprülerden kıvrılarak giden bir kırmızı masal treni. İşte o trende sevdiğim insanlarla şarap içerek, etrafı izleyerek, fotoğraflayarak yol almayı çok isterim mesela.. Bana keyif veren herşey güzeldir. Keyifli olmak için illa dünyanın bi diğer ucuna gitmem gerekmiyor. Keyifli ise yanıbaşımda bir yerde olur, cehennemin dibide olur.. Mardin'e gitmek isterim. Urfa'ya gitmek isterim. Birde Doğu Ekspresi ile Kars'a kadar gitmek isterim. Ha birde Trans-Sibirya var. Rusya'dan Çin'e sonra Japonya Deniz'ine uzanan. Bunuda yapmak isterim. Ama sevdiğim insanlarla olmalı bunlar. Olursa bunlar süper olur. Olmazsa Türkiye her zaman opsiyon zaten. Köyümde yada herhangi bir yerde bir bahçe sularken, salatalık koparıp, akan suda yıkayıp, başparmağımla temizleyip, dişlerimle çatırt diye kafasını koparmak gibisi var mı? Damakta bir burukluk oluşur hani. İşte bu buradaki Migroslardan aldığımız hıyarlarda yok. Özlediğim yerleri ve şeyleri seviyorum. Yani bu burnumun dibindeki yerler ve şeylerde olabilir görmek ve yaşamak istediğim. 
Glacierexpress.. Foto alinti.. ama ben cekmek istiyorum..
Glacierexpress foto alinti. iste bütün bunlari ben cekmek istiyorum..

Baharda Glacierexpress.. foto alinti..

Iste Isvicrenin simge dagi, Matterhorn..
 Hedefim bu dagi kadrajima sokmak. Foto alinti.

Bir sonraki soru beni güldüren şeyler miş. Ooo gülmek!!! En güzel şey.! Aslında o soruyada cevablarım var. Ama uzun olacak. O zaman tadında bırakayım.
Yarın buralar dini bayram, dolayısı ile tatiliz. Mayıs ayında her hafta bir tatil günü var neredeyse Avrupa'da. En sevilen ay. Akşam "Er ist wieder da" filmini izledim. Konu Hitler. Hitler ve gülmek, hiç yakışıyor mu birbirine?. Ama yaşanan yüzyıla uyanan bir Hitler olunca gülebiliyorsun. Detayları iyi işlemişler. Düşündürüyorda bir taraftan. Film içinde film gibi bir şey. Biraz belgesel gibi, ama değil. Ben sevdim. Güzel bir filmdi. Arkadaşım Antonella kitabını okumuş, okurken sesli güldüğünü söyledi. Ben okumadım, ama filmi de güzeldi. Bir sonraki meydan okuma sorusunda görüşmek üzere.. 

4 yorum:

  1. Yaz gelsin artık tabi arkasından seninde gelmen lazım, daha sonra hıyarları kütürdedek❤️😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yaz gelsin diyorum bi taraftan, diğer taraftan yaz gelirse ardı sonbahar diye gelsinde istemiyom. Bahar sürsün biraz.. 😀

      Sil
  2. Offf o tren! İşte bu beni büyüledi. Muhtemelen fazla vakit kaybetmeden bu trene binmek için Selçuk'u ikna çalışmalarına başlarım. Benim "çelınç" yalan oldu. Totomun üstüne oturamayıp, kalan zamanımda da iş yapıyor gibi görünmeye çalıştığımdan hiçbir şey yazamıyorum. Ne yapayım? Bu da benim gerçeğim. Yine de siz beni bu halimle sevin, olur mu?
    Sezen'i sallamakla iyi etmişsin :)
    Yaşasın kötülük!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, işte o tren. Dünyanın en yavaş ekspresi😀 Benim kıcımın dibinde olmasına rağmen sen oraya bendem önce gidersin, ahada buraya yaziyom😀 (Parmağımı dilimle ıslattım😂 )
      Evet, senin çelinc yalan oldu. Gezmekten fırsat bulamıyorsun ki? Biz seni böyle kabul ettik.. Olsun.. Pardon Sezen kim??😀

      Sil