Sayfalar

19 Kasım 2016 Cumartesi

Ve Hala Çocuk Tecavüzlerini Ak'lamak???

Bu sabah bütün sosyal mecralarda çocuk tecavüzleri ile ilgili yazılar, kınamalar, herkes ama herkes bir şekilde duygularını yazıyordu. Yine nooolduki diye haber sayfalarını açtım. Meğer bir kaç insanlıktan yoksun AKP milletvekilleri ( gerçi hepsi aynı ya) yine yasalaşması için, tecavüzceleri aklayacak özellikle çocuk tecavüzcülerini aklayacak, akıl dışı bir önerge sunmuşlar meclise. Dedim herşey bitti, şimdide aklımıza mı tecavüz ediyorlar? Hayır, ne oluyor? Yani bunlardan her şey beklenir, beklenirde..  ... ama bu kadarda olmaz diyeceğimiz bir yasa önergesi bu. İnsalık ayıbı. İnsanlık düşmanı bir önergedir bu. Düşünürken, konuşurken ve dahi yazarken tüylerim ürperiyor.. 

Düşünüyorum, taşınıyorum.. olmaz diyorum, olamaz diyorum. Gün geçmiyor ki aklımıza zor gelen bir şey olmasın? Daha aklımıza zor geleni hazmedemeden başka bir olaya uyanmak. Oldu bittiye getirmek. 
Yahu konu tecavüz.. konu çocuk. Erkek çocuklarına yapılan tecavüzler var. Hayvanlara yapılan tecavüzler var. Bu kadar hassas bir konu nasıl olurda, sadece kız çocuklarına yapılan tecavüzcüleri aklamak için bir yasa getirilmeye çalışılır? Nedir bu kız çocuklarına ve kadınlara gareziniz? Eğer bu yasa onaylanırsa, onaylanlayın hepsi tecavüzcüdür. Çocuk istismarcısıdır.. Pedofoli hastasıdır. 

20 Kasım çocuk hakları günüymüş. Radyoda dinledim bu gün. 
"Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır." diye tanımlanıyor Vikipedi'de. 

Tamda böyle bir günün arefe günlerinde böyle bir yasa teklifi küfür niteliğinde. Birleşmiş Milletlerin imzaladığı bu anlaşmada Türkiye'de var. Ama kim takar birleşmiş milletleri değil mi? Hadi onu takmıyorsun tamam, ahlak anlayışını nerede bıraktın? 

Akşam eşim bi yere giderken iki arada bi derede şöyle bir yorum yaptı. "Haaaa, anladıııım, bu başkanlık veya adı herneyse cumhurbaşkanlığı gündemde ya, bu tecavüz teklifini cumhurbaşkanlığı  onaylamayacak ve kahraman gibi görünecek" dedi. Hakkaten ya. Düşündüm, evet olabilir. Hep öyle olmuyor mu? Her olumsuzluğu fırsata çevirmiyorlar mı? Hep kandırıldık, diye diye kandırmıyorlar mı? Bizi değil tabi. Siz, biz, öteki diye onlar ayırdı kusura bakmayın. Yoksa ben hala insanız diyenim. 

Şimdi, eğer öyle olduğunu varsayarsak iki ucu boklu değnek gibi görünsede, böyle bir yasanın iptali ve çocukların korunmasını yeğlerim tabiki. 

Bi taraftanda diyorum ki; bunlardan her şey beklenir. Daha önceki olayları unuttuk mu. Yavaş yavaş işlediler bu konuyuda.. Küçük yaşta imam nikahı kıyan imamlara cezalar kalktı, muhtarlara bile nikah kıyabilme olanağı getirildi, OHAL bahanesini öne sürerek bir çok şeyi yaptıkları gibi, tecavüze ve şiddete uğrayan çocukların, kadınların haklarını koruyup gözeten bir sürü dernekler mühürlendi. 

Eskiden söyle bir deyim vardı; "suni gündem" yani gündemi olur olmaz şeyle meşgul edip, başka büyük olumsuz şeyleri hayata geçirmek gibi.  Ama bunlar hem meşgul ediyor, hem uyguluyorlar. 

Ben her yazımı Facebook sayfamda yayınlamıyorum. Ama bunu yayınlayacağım. Benim sayfamda AKP yi destekleyen yakınlarımda var. Ve tanıdığım kadarı ile hoşgörülerini ve insanlığını kaybetmemiş kişiler bunlar. Bu yazımdan kendini sorumlu hissedenlere soruyorum. Ve AKP li olupta gurur duyanlara soruyorum? Sizler ne düşünüyorsunuz bu çocuk tecavüzleri ile ilgili sunulan bu yasa önerisine? Hakkaten merak ediyorum.. 

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Gıkımızı kestiler diğmi? Çocuklar masumdur. Belki onların ahı tutar..

      Sil
  2. Benim sayfamda çok şükür yakınım yok akp'li olan ama komşumun kızı var, vaktiyle kendisini aydınlatmaya çok çalıştım ama olmuyor bunlara işlemiyor Berfin'ciğim, çevrelerinde Uzay Yolu dizisindeki gibi görünmez manyetik kalkan var:)))) alayı ayrıca eski Feto'cuydu hatta huuu çekerlerdi muntazam her ay, alt katımda oturdukları için bir saat "Huuu" seslerine maruz kalırdık. :))15 temmuz sonrası huuucuları gelmiyor artık:)
    Ya ben konudan uzaklaştım kusura bakma, bu akp'lilerin aklı fikri kız çocuklarının kaç yaşında becerilmesi dinen caizle sınırlı yani bildiğin sapıklar. Allah ıslah etsin. Gündem değiştirme de olabilir. Alayı layığını bulsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz önce kir kanalda konuşma programında sunucu şöyle başlayınca; " sanki ülkenin başka hiç bir sorunu yolmuş gibi..." iyi bir şey diyecek herhalde dedim. Şöyle devam edince; " sürekli AKP ile uğraşmak işleri... " salak salak bakakaldım. Sanki teklifi Meclis'e muhalefet götürmüş gibi. Valla aklımızla alay ediyor bunlar.
      Bu arada faceden hiç bir tepki gelmedi o kişilerden. Senin, benin gibi düşünenler beğenmiş sadece..

      Sil
  3. Moğolların şarkısı geçiyor içimden; bir şey yapmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😂👍 evet, bi şey yapmalı. Bir şey yapmalııııı. Hey bi şey yapmalıııı..

      Sil