Sayfalar

2 Mart 2017 Perşembe

Apartman Sohbetleri #13, Cesaret..

13-Asla cesaret edemeyeceğin bir şey? 

Bu soruya şöyle cevap vermek isterdim. Mesela bir böceği, bir örümceği, bir yılanı, fareyi elime alamazdım. Ama bunların zararsız olduğuna ikna olursam yapabilirim belki. 

Asla,( bu arada asla demeyi hiç sevmem) cesaret edemeyeceğim bir şey varsa, bir insanın, bir hayvanın, kısaca bir  canlının hayatına zarar veremem. Öldüremem yani. Bu kim olursa olsun, düşmanım bile olsa. Veya sevmediğim bir politikacı mesela, hani şu üçbin dörtbin korumalı gezen politikacılar, onlarla bile yalnız karşı karşıya gelsem oturur sohpet etmeye çalışırım. Neden "evet" diyelim? diye sorarım mesela. O sigara içip içmediğimi sorar belki. İçiyorum, derim bende.  Paketi ister. Bende vermem. Siz önce beni ikna edin, sonra özgürlüğümü verin, falan derim. Ha, beni anlamaz, bu sohbetin bedelini ağır ödetirse işte o anki ruh halim nasıl olur? Bilemiyorum. O zaman şöyle derdim herhalde, çomak sokmamak lazım arı kovanına. Çiçekteki arıyı korkutuyorsunuz, ama kovandaki arıları unutuyorsunuz, gibi mesela.. Büyük olasılık kendim çalar, kendim oynardım. Demem şu ki, cesaretimi konuşmaktan yana kullanırım. Yani sonuna kadar konuşmaktan, anlamaktan ve anlaşılmaktan yanayım. Anlaşılmam o başka.. 

Fakat, asla "asla" dememek lazım. Asla yapamam dediğin şeyleri yeri gelir yapabilirsin. Büyük lokma yut, büyük laf etme... 



4 yorum:

  1. Harikasın:) ben de sürüngen, örümcek, böcek konusunda cesaretim sıfır..Allah benden uzak tutsun aminn:) politikacılar, çocuk ve hayvan tecavüzcüleri ise dua etsinler ki, süpermen gizli güçlerim yok:) şu yaşlı halimle bir halta yaramam ama olaydı rahat alayını bu dünyadan gönderirdim..cezalandırıcı olurdum filmlerdeki gibi...hiç acımazdım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gizli gücümüzü 16 Nisanda kullanacağız:))

      Sil
  2. Ne de güzel yazmışsın sen öyle...
    Keşke sadece konuşmasalar da azıcık dinleyebilseler...

    YanıtlaSil