Sayfalar

11 Mart 2017 Cumartesi

Benden Selam Olsun Bolu Beyine, diyen Köroğlunun Torunuyum ben Binali efendi!

Abidik gubidik, profili düşük bir Başbakandan elbette siyasi, politik, bilimsel, entellektüel, bir şeyler beklemiyorum, ama bu kadar seviyesizliğe, laubaliliğe, lakayıtsızlığa değil benim, şu bizim Deniz'in baykuşunun bile tüyleri diken diken oldu. Adam kendini ciddiye almıyor, sen niye alıyorsun? Dimi? Ama öyle olmuyor işte. 

Değerlere, geçmişe, yani tarihe,  yapılan "gaf"larla ( gaf deniyorda, bence gaf değil, ama alayda değil, adını koyamadığım başka bir şey, kara cahillik bu) bugün artık yeter dedim. Daha öncede Çanakkale için, "Çanakkale geçilemez diyorlardı, biz geçiyoruz işte" gibi şeyler söylemişti, güya köprü yaptıklarını ima ederek. Bu sözü söylerken insanın dili tutulur, içi ezilir be. Bu söz Çanakkale savaşından zaferle çıkılan, ve düşmana söylenen bir söz. O zaman şöyle mi anlamalıyım? "Biz bu ülkenin düşmanıyız, ve geçiyoruz işte" Bunu mu demek istiyor bu abidik gubidik? 

Bu günkü "gaf"ı da zıplattı beni yerimden. Evet ben Türkiyeliyim. Ama insanın doğduğu yerle başka bir bağı oluyor. Bolu-Mudurnu'luyum ben. 

İşte bizim abidik bugün Bolu'ya gitmiş. Halkı "Bolu beyinin torunları" diye selamlamış.!! Yahu hiç duymadıysan bile Köroğlunu, Bolu girişinde, meydanda, elinde  sazı, altında atı, kocaman bir heykeli var, onuda mı görmedin?  Yoksa "benden selam olsun Bolu beyine" türküsünü şu veya bu şekilde duyduğundan, aslında içeriğini bilmediğinden, aklına ilk gelen Bolu beyi olabilir mi? Yoksa zulmedenlere sempatiden mi bu sarfedilen sözler? Akıl alır gibi değil. Hani kedinin kuyruğuna basarsınızda cırlar ve tırnaklarını çıkarır ya, aynı o kedi gibiyim bu akşam.

Bolulular, çok sessizdir, suskundur, sabırlıdır, hoşgörülüdür.. Fakat yeri ve zamanı geldiğinde taşı gediğine koyarlar. Kendimden biliyorum. 

O yüzen 16 Nisanda, Bolu beyini selamlayan Başbakan'a, Köroğlu selamı çakarak onunda hala Başbakan kalmasını sağlarlar. Kendisi her ne kadar bu ülkeye değil bir Ali bin Ali feda olsun desede. Görünen o ki ülkesinden bi haber olan bu başbakan ülkeye feda olsun diye değil, profili olmayan isteğe karşı bir feda bu. Kişilik yok, itibar sıfır, seviye düşük, güya laf ebeliği yapan, ama bunu bile beceremeyen siyasetçiler ve politikacılar yönetiyor bu sevdiğimiz ülkeyi. Sonrada Avrupa'da niye kabul edilmiyoruz cıyak cıyak bağırıyorlar. 

Valla bir şey söyliyeyim mi? Aslında hoşuma gidiyor, Avrupa'nın bu tutumu. 

Dün Perşembe kadınları ile birlikteydik. Antonella dedi ki; madem Avrupa ifade özgürlüğünü tanıyor, bu yasaklamaları doğru bulmuyorum.. haklısın dedim. Ve ama, diye devam ettim. Hangi ülke seçim propangandası için başka ülkeye gidiyor? Ben görmedim. Ama Avrupa'nın şöyle bir yanlışı var, daha önceki seçimler için günümüz hükümeti gelip seçim propangadıları yapmıştı. O zamanda yasaklasaydınız diyorum. Şimdi neden hayır? Bunu fırsata çeviren hükümetin ekmeğine tereyağı mı sürüyorlar? Bunuda anlamış değilim. 

Günümüz politikaları bizi hep şüpheci bir tilki yaptı? Acaba ne yapmak istiyorlar? Şunumu demek istediler, bunumu demek istediler. Güven sıfır. 

Biraz önce evde şöyle bir konuşma geçti. Ben dedim ki, ben bu yaşadığım ülkenin başbakanını tanımıyorum, tv lerde görmedim, aynı kentte yaşıyorum, sokakta karşılaşsam tanımam. Güldü kocam. Ama bu sefer alaycı değildi. Bana hak vermiş gibiydi. Bence oda tanımıyor:) neyse.  Ama Türkiye politikasında öylemi? Tarım bakanına kadar tanıyorum artık. Neredeyse muhtarları tek tek tanır hale geldim. 

Benim burada politikacıları tanımamam, Türkiye'deki muhtarlara kadar tanımam arasında hiç bir fark yok. Ülkedekiler sürekli tv den 7-24 evimizin salonunda. Yaşadığım ülkeninkilerse gündüz işinde gece evinde sen ben gibi yemek yiyor, tuvalete gidiyor, hatta ossuruyor, ve rahat uyuyor. Belki biraz daha zengin yaşıyordur, ama bunu en azından gözümüze sokup, vatandaşına höykürüp, parmak sallamıyor. 

Elbette ülkemi kıyaslamıyorum. Ama yaşadığım ülkede bile, kadınlara tanınan seçim hakkı Türkiye'den çok sonra gelmesini politikaya alet eden ülkemin politikicaları o zaman ileriye taşıyın, geriye değil. Evet yaşadığım ülkenin utancı olmasına rağmen (çıplak ayaklı çocuklar) insanlar hep ileriye bakmışlar. Tamam İsviçre kendine has, istisna bir ülke. Fakat 16 Nisan'daki anayasa değişikliği (Cumhurbaşkanlığı sistemi) referandumu ileriye giden bir anayasa değil, aksine çok geriye götüren bir sistem. Bununda aslında bir göt kurtarma sistemi olduğu apaçık ortada. 

Acayip sinirliyim, üzgünüm bu akşam.. Bolu beyinin torunları, ne demek ya? 

#Hayır, Binali efendi. Ben Köroğlunun torunuyum. Bu cevabımı size 16 Nisan'da vereceğim!!! 




8 yorum:

  1. Sorma yaaa, ben de okuyunca şaşkınlıktan küçük dilimi yuttum, hatta yanlış aklımda kalmadıysa Köroğlu'nun kör olmasının sebebi de zalim Bolu beyi idi. E işte abidik gubidik, düşük profilli adamın çıkmış "Başbakana gerek yok" diyor:))))yalnız referandumda sandıklarda gözlemci olmanı naçizane öneririm Berfin'ciğim, imzalı tutanak tutun ki, oyları sayan konsoloslar (hepsi Tayyip'in adamıdır istisna yoksa...) hile yapamasın.
    Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efsaneye göre Bolu beyi zalımlıkta sınır tanımıyor, asıl Köroğlunun babasının gözlerini kör etmiş. Köroğluda hem babasının hem ezilenlerin öcünü almış..

      Oylarınızın takipçisi olacağız tabi ki:)
      Sevgiler🌺

      Sil
  2. Berfincim muteşemm bir yazıydı.Ulusal gazetelerde her yerde yayımlanmalı herkes okumalı türünden.İzninle paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İzin ne demek. Paylaşmak güzeldir💜

      Sil
  3. Dün de bir grup esnaf salonu terk etmiş. Olacak olacak. Cesaret daha fazla cesaret.

    YanıtlaSil
  4. 👍👍👍 😀 Umutsuzluğa yer yok..

    YanıtlaSil
  5. Önce eğitim seviyesini düşürmekle başladılar işe. Atatürk sevgisini, ulus bilincini yo ettiler sonra cahil bir okumuş ordusu çıktı ortaya. Bu cehalet abidik gubidik adamları başbakan, hırsızı uğursuzu, halkını kandıranı, cebini dolduranı başkan seçtirir elbet. Keşke sizler kadar umudumu yitirmesem. Öyle cahil insanlar görüyorum ki bazen, kanım donuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde haklisiniz.. :(( Ama en son umut bitermis ya..

      Sil