Sayfalar

9 Mayıs 2018 Çarşamba

E #T A M A M O Zaman..


Her seçim öncesi bi heyecan. Bunu Erdoğan’a borçluyuz. Bu kesin. Her seferinde bu köprüden önce son çıkış diyoruz. Sanki 4-5 yıldır her yıl bi seçim oluyor. Hatta bazen iki. Referandumda bi seçim sonuçta. En son referandumda bu kadar heyecanlanmıştım. Hayır oyu çıkacağından o kadar emindim ki.. Olmadı. Oldurmadılar. Sonra umudumu yitirdim. Bunlarla girilen seçimden zaferle çıkılamayacağını kanıksadım. Bi dahaki seçimlere artık inanmıyorum ve heyecanlanmıyorum dedim. Nooldu? Yine heyecanlıyım! 

Neden? 
Çünkü; Bu seçimde psikolojik savaş veren muhalefetin başrol oyuncularını daha başaralı buluyorum. Malzeme vermiyor, malzemeyi alıyorlar. 

Bi panik var. Bi endişe var, iktidarda. Vaadedecekleri bir şey kalmamış artık. 16 yıldır yaptıkları kendi yanlış politikalarının aksini kullanarak yapıyorlar şimdi seçim propagandalarını. OHAL i kaldıracakmış! Ben mi koydum? Vergi sistemi daha adil bi hale gelecekmiş! Ben mi çıkardım? 
Her seçim öncesi bombalar patlardı, insanlar ölürdü. Oyunuzu bize verin, terörü bitirelim denirdi. Kendi terörlerini kendileri bitirdi. Artık terördende beslenemiyorlar. 
Herkes daha özgür olacakmış! Yav he he. En çok gazetecinin, akademisyenin, siyasetçisinin içerde olduğu bi dönemi ben yönetmiyordum. Yani aslında benim dönemimde kimse özgür değildi diyor. Hülya Koçyiğit vb. hariç. 

Ee, ekonomi zaten çığrından çıkmış. Enflasyon, Dolar, Euro almış başını tatile çıkmış.. 

Yorgunlar. Onların değimi ile Metal yorgunluğu var. 

Ne dedi bugün muhalefete; “beni çıldırtmıyorlar, şaşırtıyorlar” dedi. 

Başka ne dedi? “Halkımız #tamam derse  çekiliriz” dedi.  

Doğrusu hiç bu kadar mutevazı görmemiştim sizi. 
O zaman “yeter artık, TAMAM diyoruz.. 
Hem bak 2 milyona yakın insan #tamam diyerek Trend-topik olmuş Twitter’da.

Yarın bürgün, “sloganınızı bile ben buldum, hiç üretici değilsiniz” diye propaganda yapar mı? Hiç belli olmaz!! 

Herşeye rağmen yeniden ve yineden bu şaibeli seçimlere rağmen, herkes, ama herkes kendi vereceği bir oy ile geleceğini belirleyecek. Sanki bu sefer çalıp çırpmaya rağmen ikinci tura kalacakları kesin gibi. 

O zaman #T A M A M diyorum.. Ya sen? 

2 yorum:

  1. Biz hep TAMAM diyoruz da tamama eremiyoruz.Muharrem İnce'nin dediği gibi çıraklıktan başlayııp ,ustalıktan çıktılar ,e artık bir emeklilik yaşasınlar gari..hem emekliye bayram harçlığı da var 1000 'er TL..daha ne istiyorlar keyif çatsınlar.

    YanıtlaSil