Sayfalar

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Çok kötü bir başlangıç..

Tatil için çok berbat bir başlangıç oldu..
Zaten bir haftadır canim çikiverecekmis gibi dolaşıyodum.. Herseyi bugüne bitirmeye çalışıyordum.. İş yerindede saat 2 ye kadar eşek gibi çalıştım.. Sonra çarşıya çıktım bir iki hediyelik eşya alayım dedim..Eli boşda gidilmiyor. Önce h&m Sonrada Loeb e girdim.. Aldım küçük bir iki sey.. Sonra cocuklara kısa pantolon almaya giderken mangoyu gördüm.. Hersey indirimde, düğün için belki bir sey bulurum dedim. Buldumda.. Hem ucuz hem güzeldi.. İki tane vardı.. Şöyle payetli falan.. Denemek için birini aldım, kabinde denedim.. Biraz bol gibi durdu.. Digeri elbiseyi almaya gidicem ama yalinayağım. . Çorabında izlerin belli ayak bileklerimde.. Cesaretimi toplayıp bı koşu gittim aldım, birde ayakkabi.. Kabinde denedim cuk oturdu.. Ayakkabilarla guzel durdu.. Hemen Karar verip Kasaya yöneldim.. Kasanin hemen yaninda birde bileklik gördüm. Birde küpe.. Onlarida kasiyere verdim. Hepsi 168 fr. Tuttu.. Oh ne guzel, hepsinide halettim diye sevinmeye kalmadi, çantamda cüzdanin olmadigini Farkettim.. Inanamadim.. Sonra Tekrar bir el attim.. Çantayi bi aşağı bı yukarı salladım.. Yok, yok yok.. Hemen kabine koştum.. Perdeyi Zart diye actım.. Bir kadın külot, sütyen, şaşkın gözlerle bana bakıyor.. Ben Aglamakli gözlerle ona.. Cüzdanım, cüzdanım diyebildim.. Kadın anladı, hemen sagına soluna bakındi yoktu.. İşte o an icimde bir ses.. Cizzzz.. Ama Nasil yanıyor içim.. Cüzdanımda garsonların yada taksicilerin cüzdanından. İcinde neler yoktuki.. Kimliğim, ehliyetim, saglık sigorta kartlarım, kredi kartlarim, BP karti, Cocuklarin TC kimlikleri, 160 Fr,
belli başlı olanları.. Daha bir sürü ıvır zıvır.. Zor kapanırdi yani..

Kasıyer kabinden ayrildinizmi dedi, evet ama Cok kısa dedim.. Cok oluyor, organize ekip bunlar, asla kabinde bırakmamaliydiz dedi.. Bir saga baktım, bir sola baktım caresizce.. Acaba en son Loeb de unutmuş olabilirmiydim.. Koşa koşa oraya gittim., sordum. Hayır cüzdan falan yoktu..
Polise gittim, aglayarak durumu bildirdim.. Cüzdan kaybolduğunda hemen zabıt tutmuyoruz, çünkü cüzdanların %90 ı bulunuyor ama parasız geri geliyor dedi.. Raziyim, parayı alsın ama cüzdanı ve içindekileri getirsin..

Ama bu aksam tatil için yola çıkıyoruz dedim.. Pasaport varmi dedi.. Evet o evde dedim.. Onunla gidin dedi.. Lütfen ağlamayın, bakın siz yasıyorsunuz, size bir sey olmamış, eve gidin soğuk bir (bir icecek adi söyledi anlamadım, bir schnaps adi galiba) atın, ve tatilin tadını çıkarmaya bakın dedi.. Bizdeki gibi "üstüne bir bardak soguk su iç" demeyemi getirdi bu lafi dedim.. Ordanda çıktım, omuzlarım çökmüş, çaresiz, oturdum merdivenlere, bir sigara tütürdüm.. Öyle boş boş bakıyordum.. İçimin böyle yandığı olmamıştı çoook uzun zamandır..
Aksam saatlerinde eve geldim.. O moralle bavullari hazirladim. Birde bogaz Derdimiz var Tabi.. Buzdolabinda olanlari bitirmeye calistim. Bozulacaklari attim, 3 koca Torba çöp atıldı.. Buzdolabı temizlendi.. Çiçekler sulandı.. Çay yapmıştım keyifle içermedim.. İlk bardak içemeden soğudu.. İkincisi yarısında soğudu.. Üçüncü bayatlamisti.. Ne tadım vardı ne tuzum..
İsteksiz ve gönülsüz çıktık yola.. 3 kez geri döndüm..
Saat 1 de yola çıktık.. Yolda yazıyorum bunları.. Luzerndeyiz.. Trafik yoğun.. Birazdan su ünlü Gotthard tüneline gelicez..

Umarım terslikler bitmiştir.. Yolumuz açık olsun..

3 yorum:

  1. ;((((((((( abla cok üzüldüm, tatil üzeri olmasi dahada üzücü..yola cikiyorsunuz yol hali nede olsa, ne varsa onunla gitsin demek istiyorum kazasiz belasiz..baska bir hayir vardir diyerek..ama o cüzden bulunacak eminim, ve sana geri dönecek..üzülme canim ablam:(

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten yazık olmuş ama size derste olmuştur. Çok geçmiş olsun..... Tatil planı ne tarafa??

    YanıtlaSil