Sayfalar

8 Mart 2015 Pazar

Kadın olmak...

Resim: Antonella K.

Şiir olurum, türkü olurum, çiçek olurum, toprak olurum, töre olurum, namus olurum, ekmek olurum, başörtüsü olurum, kahkaha olurum, meze olurum, şarap olurum, kelebek olurum, arı olurum, karınca olurum, dere olurum, ırmak olurum, deniz olurum.. Ana olurum, cennet olurum hatta... Herşey olurumda "kadın" olamam. Doğarken bile suçlu doğarım.. 

Ne güzel bir kız çocuğu deyip, saçlarım okşanır, "kadın" olunca o saçlarimla sokaklarda sürüklenirim.. 

Önce kaşıma, gözüme, bedenime şiirler yazılır, türküler yakılır, sonra  sokak ortasında yakılırım.. 

Kadınca duygularım olur, en saf, en temiz duygularımla aşık olurum, töre için öldürülürüm.. 

Ana olduğum için cenneti ayaklarımın altına koyarlar, "kadın" olduğum için beni cennetten kovarlar.. 

Ana'lığımı bile doya doya yaşatmazlar bana.. Ekmek almaya giden oğlumu vururlar. Cennetten cehenneme terfi ederim böylece.. 
Sonra "ana" lığımı Cumartesi'lerde ararım.. 
Umutlarım hiç tükenmez benim.. Çünkü KADIN ım ben.. Anlayamazsınız.. 

8 Mart Dünya Kadınlar günümüz kutlu olsun.. 

(Yukardaki resim bizim Persembe Kadinlarindan Antonella K. nin fircasindan. Amatörce yaptigini söylüyor, ama bana göre cok basarili.)


1 yorum:

  1. canım ablam..8 Mart kadınlar günü bütün dünyada olan kadınları zor ve kötü şartlarda yetişen kadınları, hayat onları yanlış yola saptırmaya mecburlayan kadınları kutlamak isterim..benim için kadınlar herşeyden değerlidir, mal mülk olsun böyle düşünmeyenlerin..ben bile bunu zamanında anlayamadım belki, hayatın nehri benide yönlendirdi farklı taraflara, ama o nehire karşı yüzmeyi öğrendim! Ve bir daha bu dünyaya gelirsem eğer bir kadın olarak yaşamak isterim, bir kere bende en değerli çıçek olmak istiyorum bu dünyada..

    YanıtlaSil