Sayfalar

16 Haziran 2017 Cuma

Adalet Yürüyüşü..

Daha önce, bu muhalefet ne yapıyor ki? Daha ne olmasını bekliyor ki? Dökülse ya meydanlara, yollara diye eleştirenler, yine aynı kişiler şimdide bu Adalet yürüyüşünü eleştiriyorlar. 

Şimdiye kadar aklı neredeymiş.. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına neden evet oyu vermişler.. Bir çok gazeteci içerdeymiş.. Bir çok milletvekili ve parti başkanları içerdeymiş. Kendilerinden biri hapse atılınca mı aklı başına gelmiş. Haksız referandum sonucu sonrası neden başlatmamış.. gibi gibi., 

Hemde soldan gelen eleştiriler bunlar. Anlamak mümkün değil! Tamam eleştiri olur, ama her şey mi eleştirilir be arkadaş? Önce yapmıyor diye eleştir, sonra yapıyor diye eleştir.. Destek olamıyorsan, köstek olma bari..  

Evet, benimde oldu Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğim yönleri. Ama iyi bir şey yapıncada bunu iyi yaptı diyebiliyorum. 
Evet, referandum sonucunda olsaydı şık olurdu. Ama olmamış işte. Geçmişi hep öne sürersek yol alamayız. Şimdi olmuş. Belki şimdi tam zamanıydı ona göre. Ateş bile birden yanmaz. Bir kıvılcım gerekir. İşte o kıvılcım belki şimdi oluşmuştur. 

Skypyen konuşur gibi dökülün sokağada demedi mesela. Çıktı "Ben yürüyorum" dedi. Adalet için yürüyeceğim, dedi. 15 Haziranda saat 11 de Güvenparkta olacağım, Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceğim, dedi. İsteyen katılabilir dedi. Bu tarihi yürüyüşe bende katılmak isterdim gerçekten. Gezi direnişine benzetiyorum biraz. Haklı ve onurlu bir yürüyüş. Umarım zararsız ve verimli bir şekilde sonuçlanır. 

Bugün iş yerinde yine TRT radyo açık. Saat 14 haberleri veriliyor. Bekliyorum bu yürüyüş haberini. İşte dışişleri bakanı Katar'da görüşmeler yapmış, Binali  Yunanistan'da temaslarda bulunmuş, ABD başkanı Trump yolsuzlukla suçlanmış, Putin bilmem ne yapmış, Londra yangını, Endonezya'da bir savaş uçağı radarda kaybolmuş, İsviçreli tenisçi Federer elenmiş, ve haberler bitti.. Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet yürüyüşünden hiç bahsetmedi. Şaşırdım mı? Evet hala şaşırıyorum ben bazı şeylere.. Bunun haber değeri yok mu gerçekten? Yok sayıyorlar yani.. Devletin yayın organı tabi. Birde Bahçeli dışında bir yorum ve eleştiri yapan olmadı şimdiye kadar hükümet veya Saray tarafından. Şoktalar mı acaba? Ciddiye almıyorlamış gibi yapıyorlar bence. Bahçeli zaten hükümet sözcüsü gibi şey artık. Bir çok şey söylemişte birde şöyle bir atasözü kullanmış bu yürüyüş için "Akılsız başın derdini ayaklar çeker" Twitter'dan. Bahçeli işte.. Naparsın? Sinirlenemiyorum bile. Gülesim geliyor. 

Adalet ve kalkınma partisi koymuşlar adına. Hey yavrum hey!! Ne söyledililerse tersini yaptılar. İsimleride cisimleri gibiymiş. Adalet ve kalkınma partisi hükümetinin uygulamalarına karşı, "Adalet" için yürüyen bir muhalefet parti liderinin Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşü! Böyle şeyler artık romanlarda, filmlerde olmuyor, günümüz Türkiye'sinde oluyor. Eğlenceli ülke vesselam!! 

Yani demem o ki? Hem hükümete karşı olup, hemde muhalefeti geç kalınmış bir eylem diye eleştiremezsin. Bi yerden başlamak ve ucundan tutmak lazım. Ben, sen, demeden. Biz diyerek. 

Bak şimdi aklıma geldi, belki bu 28 gün içinde Türkiyede olabilirsem, Bolu'dan katılabilirim bu yürüyüşe. Evet ya.. 

Yolunuz açık olsun Adalet yürüyüşçüleri..


21 yorum:

  1. Aynı söylediğin gibi yapıyorlar, adamcağız ilk defa doğru dürüst bir iş yaptı, yeğenim evde, kedim Bücürük de var, onlar olmasa ben de katılırdım ama onlara benden başka bakacak kimse yok:( kendi kendine yumurta bile pişiremez:)))kediye de bakmaz biliyorum. Oğlan çocuk yatağını bile yapmıyorum ben topluyorum her şeyini. Yine de 60 yaşında olmama rağmen onlar olmasa kesin katılırdım yürüyüşe. Gezi'de iyi ki katılmışım diyorum hep, yoksa çok pişman olurdum. Bizim mahallede her seferine katıldım hiç kaçırmadım, lafa gelince benden 100 misli AKP'yi eleştiren komşum kapıdan çıkmadı, ödü koptu.:((işte bazılar böyle yapıyor, oturdukları yerden ahkam keserler sadece.

    Yolları açık olsun. İnşallah bu yürüyüş daha büyük yürüyüşlere de vesile olur.

    YanıtlaSil
  2. En azından yürekten destekliyorsun. Benim gibi. Buda bir şey. Sözüm senin benim gibi düşünüp, aynı zamanda eleştirenlere. O işi troller yapıyor zaten. Gölge etmesinler yani.

    YanıtlaSil
  3. Klişe bir laf olacak ama; gerçekten harika bir yazıydı, kutlarım canim❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyorsak demek😀 Yoksa sıradan bir yazı aslında. Yinede teşekkür ederim😘

      Sil
    2. İçerik açısından güncel ve siyasi bir haberi kendi düşünce ve duygularınla harmanlayabilmendeki başarını kastetmiştim canim😉
      Aynı duygularda olmamızın yanısıra ☺

      Sil
  4. Merhaba. Öncelikle kutluyorum sizi; duyarlılığınız için.
    Haklısınız ve zevkle okuduğum bir yazı oldu. Yapılması güzel bir davranış, her ne kadar geç olsa da. Yalnız benim anlayamadığım nokta: Meclisin neden hala boşaltılmadığı? Neye yarıyorlar onu bir türlü anlayamadım.
    Bu davranış ses getirecektir mutlaka. Ben de destekliyorum sonuna kadar. Bir tarih izi olacak.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede Merhaba:) Desteklenesi bir hareket bu. Adalet hepimiz icin gerekli. Sagolun:)

      Sil
  5. Evet, meclisi terk etmeleri ve Adalet Yürüyüşü doğru hareketler. Bunların eleştirilecek tarafı yok bence. Ne var ki "kontrollü darbe" tanımlamasını oldukça geç yapmıştı. Darbe tiyatrosundan sonra RTE yi el birliği ile sözde demokrasi kahramanı yapması tam bir fiyaskoydu. Son yaptıklarını ve konuşmalarını doğru buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste bundan bahsediyorum. Dogru bulmadigimiz seyleri elestirebiliz.. ama güzel yapilan seylerde desteklenmeli, desteklemiyorsak en azindan susmaliyiz. Sagolun yorumunuz icin.

      Sil
  6. Çok konuşuyorlar ve sadece eleştirmesini biliyorlar :/
    Muhalafet olarak en büyük problem bu zaten. Sadece konuşup icraate geçmemek... Ama dediğin gibi çok güzel bir hareket başladı, sen de katıl, katılamıyorsan destekle, ne biliyim başka birşey yap. Ama bıdı bıdı yapmak en kolayı tabi, neden yorulsunlarki...

    Ben de senin gibi şaşırmam bu ülkede artık birşeye desem de şaşırtacak birşey buluyorlar..

    Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    Aytül'üm paylaşınca gördüm okumak istedim eliniz sağlık.
    Ben de hem sıkı eleştirip hem destekleyenlerdenim off geç kalıyorsunuz deyip duruyorum Gerçekten sesimiz olsunlar istiyorum,ve dua ediyorum ki inş hükümet gezide ki gibi doğru yükselen sesleri sabote ettirmesin kimsenin canı yanmasın .
    Güzel sonuçlara doğru olsun. sevgiler sayfanızda olup yazınızı okumaktan keyif aldım,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa, hoşgeldiniz💜
      Valla iki gündür güzel gidiyor bu yürüyüş. İlk gün şoka girdiler belliki, kimse sesini çıkaramadı. Bugün ufak ufak sesler çıkmaya başladı, hemde alaycı bir şekilde. "Niye yürüyorki bu sıcakta, hızlı trenle gitseymiş" dedi Binali. Kılıçdaroğlu kimseye zarar gelsin istemez. Bir provakasyon olursa yine hükmet tarafından olur. Bakalım neler olacak? Hep birlikte göreceğiz. Çok güzel bir eylem, hep birlikte destek olmalıyız.
      Sevgiler size. Aytül'e tekrar teşekkürler 🌺

      Sil
  8. Su an aktif olarak muhalefet yapmaya çalisan tek onlar kaldi sanirim. Kosullar göz önüne ali diginda büyük bir cesaret örnegi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bıçak kemiğe dayandı" dedi. Bıçak kemiğe dayanınca koşullar ne olursa olsun göz kararır. Ayrıca Adalet aramak ve yürümek suç değil😀 ama ben anladım sizi✌️

      Sil
  9. bakalım ses getircek mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" matığıyla ilerlersek o ses duyulabilir. Çünkü başka bir yol kalmadı gibime geliyor. Yurtdışında bu haberlere yer veriliyor en azından..

      Sil
  10. «Sevdâlınız» 25 Temmuz 1951 tarihinde vatandaşlıktan çıkartıldığında zamanın CHP'si «Adalet, adalet» diye bırakın İstanbul'a kadar, TBMM tuvaletine kadar bile yürümedi. BERBEROĞLU'nun komünist silsile-i merâtipte rütbesi O'nunkinden de yüksek olmalı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim, farklı fikirlerde olsakta. Şimdi Murat bey, bir şeyleri kıyaslarken koşullar eşit, insanlar aynı dönem insanı olmalı.
      Bi kere CHP, yani parti olarak yürümedi. "Ben yürüyorum" dedi, elimde sadece "Adalet" dövizi olacak diyerek çıktı yola. Ben bu eylemi sevdim. Bunu kim yapsa, veya herhangi bir parti lideri yapsada parti bayrağı olmadan, yine savunurdum.

      "Sevdalınız" dediğiniz kişi yani Nazım Hikmet'e yapılan yanlış yıllar sonra düzeltildi. Öldükten sonra ne işe yaradıysa. Vicdan rahatlatması. Sizin düşüncenize göre şöyle bir kıyaslama yapsam mesela; Menderes hükümetinin vatandaşlıktan çıkardığı kişiyi, Akp hükümeti yıllar sonra neden vatandaşlığa aldı? Çok absürd bir soru olur değil mi? Sizin soru ona benzemiş biraz.

      Bence olay Berberoğlu değildi. Sadece bardağı taşran son damla oldu. Yani olay sadece onun tutuklanması değil. Bir sürü haksızlıklar birikti birikti "bıçak kemiğe dayandı" diyerek çıktı yola. Bunu gayet iyi biliyorsunuz.

      Hakkaten ülkede adaletin olduğuna inanıyor musunuz?

      Sil
    2. Sn.Berfin: adâlet elbette yok. Bu ülkede 70 yıldır II. Cihan Savaşı'nın uzatmaları oynanıyor. Savaşta adâlet olur mu? Okkanın altına gidenler NATO'ya CELAL BAYAR gibi (Alman ekolü) bağlı olanlardır. İSMET İNÖNÜ gibi (Amerikan ekolü) bağlı olanların hiçbir endişelerinin olmaması gerekir. Bir kadim dostum (Demokrat Parti bakanlarından birinin oğludur), paçayı İNÖNÜ'ye biât ederek kurtardı. Yoksa gidiyordu Silivri'ye..

      Sil