Sayfalar

16 Mart 2013 Cumartesi

Nede olsa kışın sonu bahardır..

Bu kış banamı uzun geldi bilemem. Aslında sabırlı bir insanım hemde çok. Beklerim.. Havalar bir ara ısınır gibi olunca, kandım.. Belkide özlediğimi hissettim.. Tamam dedim, bahar geliyor bu senede. 21 Mart olsada bahar başlangıcı takvimlerde, inandım..
Ya sonra, U dönüşü yaptı sanki kış.. Sanki biri ona, hooop, nereye? demiş.. Oda isteksiz geri dönmüş gibi.. İsteksiz isteksiz yağmalar.. Zehir gibi soğuk, kar taneleri küçük küçük, yukarı aşşağı, sağa sola fıttırmalar... İsteksiz yağdığı o kadar belliki.. Sanki silah zoruyla yağıyor.., İsteksiz yapılan işlerden oldum olası nefret ederim. Verimide olmaz zaten..
İsteyerek, severek yapılmalı bir iş.. Ama doğa olunca, tabiat olunca yine gıkım çıkmıyor tabiki.. Kocakarı soğuklarıymış diyor saatli maarif takvimi kardeşim.. Valla bilmem, 27 Mart'a kadar bitsin kocakarı soğuğumu, kocaadam şeyimi? Gâvur şeyi sıcakları gelsin artık:))
Her mevsimi çok seviyorum aslında, ama yaz aylarını daha çok seviyorum. Renkli olmayı seviyorum..

Ama başlıktaki gibi, nasıl olsa kışın sonu bahardır, der bir türkü. Takvimlerde gelmese bile benim baharım 27 sinde gelecek, biliyorum..

Türküler deyince, nasil güzeldiler..
Aslında ben bu yazımı türküler üzerine yazacaktım.. Başlığıda radyoda dinlediğim ilk türkünün sözüdür.

Ben aslında bir TSM aşığıyım. Çok severim.. TSM müziğini seven insanları artı puanla başlarım sevmeye.. Ama türkülerinde tadına varmaya başladım ben. Türküleri sevmek başka bir şey. Her türküde bir yöreyi, bir yaşanmışlığı, bir geleneği, bir sazı, bir sözü hissediyorum.. Her türküde bir hikayeyle yeni bir keşfe çıkıyorum. Ufkum genişliyor sanki.. Ülkemi tanıyorum, geziyorum türkülerle.. Bir türkü dinlediğimde hangi yöreye ait olduğunu artık tahmin edebiliyorum az çok.. En azından bölgesini biliyorum ama bölgedeki şehirlerde kayboluyorum bazen..

Türkülerin takvimi, ayı, günü zamanı olmadığı gibi, siyasi bir haritasıda yok.. O yıllanmış türküler ne bir mekana, nede bir zamana sığıyor.. Sınırı olmuyor, nerede dinliyorsan orada oluyor türküler. Çünkü çok saf ve çok temiz ve samimidir sözleri.. Çünkü en derin duygularla yakılan o türküler zaten en son ihtimal olarak yakılmış.. Samimi ve doğal olan herşeyin tadı damakta güzel bir tat bırakır zaten..

Geçenlerde bir arladaşm gelmişti hani.. Biz yine hep türkü ne şarkılarla geçirirken zamanı, bir anda dediki; ben artık türkü dinlemiyorum.. Beni üzen bir melodi dinlemiyorum..Üzüldüm.. oysa türküleri çok seven bir insandı.. çokta güzel söylerdi.. "yüce dağ başında yanar bir ışık" türküsünü onda dinleyip onunla sevmiştim..

Bugünün başka bir güzelliği ise kartpostal kardeşliği ile başlayan etkinin tepkisi:) eşleştiğim sevgili Mina dan bu ayın kartını aldım.. Yeşil renginin yoğun olduğu bir kart.. Yeşil bir alanda kuru dal üzerinde baharı bekleyen bir baykuş gördüm ben.. Ne ilginçtirki benimde ona gönderdiğim kart yeşil renklerde idi:) ulaştımı acaba? Zira sevgili Özleme gönderdiğim kart ve ayraçlar 1.5 aydır eline ulaşmamış.. Ve kaybolduğuna kanaat getirdim artık.

Geciken baharı kartlarda, türkülerde, şarkılarda, vazomdaki çiçeklerde yaşıyorum ben. Ne diyor bir türküde "nede olsa kışın sonu bahardır""


5 yorum:

  1. Benim kartım da gelmedi henüz....1 haftayı geçti...ama yok :(
    Ankara'dan yollamıştı Suzan arkadaşım...3 günde gelir normalde...herhalde kayboldu benimki de :S

    YanıtlaSil
  2. :)) benim kartım da Ankara'dan geldi.. 5 günde gelmiş.. Bu kaybolan postalara çok üzülüyorum.. İnsan ne güzel umutlarla ve sevgi ile yolluyor.. Ne geliyor onların başına bilmem..

    YanıtlaSil
  3. Bahaar yalancı çıktı,iki üç günde yine kışa döndük ama sonu elbetteki bahar.

    Ben de çok severim TSM...DigitürkdeKİ radyo kanallarında TRT Nağmeler var,kitap okurken mutlaka orayı açarım.

    Sevgiler,iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  4. ulaşmaz mı, ulaştı kartın! :) çabucak geldi hem de, ben buralarda değildim, haber veremedim sana. ankara'da hava pek fena bugün, ama kartına bakıp "hab' sonne im herzen und alles wird gut!" diyorum içimden :)

    bikaç gün önce dayanamadım bi kart daha attım sana, ama başka bi yerden. kaçarak gittiğim için ilan edemiyorum ortalıkta, eline geçince anlarsın :)

    YanıtlaSil
  5. Dün aksam ekmek almak icin fırına girdim. radyo çalıyor. Türkü.. Bülbül havalanmış, yüksekten uçar, has bahça içinde yârim var benim... Diyorum işim hemen bitmese de biraz daha dinlesem...

    YanıtlaSil