Sayfalar

15 Şubat 2017 Çarşamba

14 Şubat, Sevgililer Gününe dair.

14 Şubat bitmeden bende bir şeyler yazayım, bloğum garip kalmasın dedim. Herkes, ben dahil ucundan kenarından değiniyoruz bu konulara. Yani oralı değiliz ama.... der gibi.

Sevgililer günü.. Ne ifade ediyor? Bu konuda 10 yaşımda haberdar bile değildim. Değil sevgililer günü doğduğum günü bile hiç bilmedim. 20 li ve 30 lu yaşlarımda kapitalizmin oyunu diye küçümsendim.  40 lı yaşlarımda hala aynı düşünceyi benimsesemde bazen dargınlığımızın barışma sebebi olabildi.

Şimdi ise kim nasıl kutlamak istiyorsa öyle olsun diyorum. Sevgi günü, sevgililer günü.. Sevgi için yapılan her şey mubahtır diyorum. Kapitalizmin oyunuymuş, falanmış filanmış. Sevgi parayla pulla olacak iş değil. Ama kapitalizmin oyunuda olsa, silah satmaktan iyidir, diye düşünüyorum. 

Biz hala, o sevgililer günüde neymiş diyen gruptan oluyoruz. İki gün önce Çiçek'le geldi eve, ben sevgililer günü bilmem içimden geldiği zaman yaparım diyerekten. Güya kapitalizme meydan okuyor. Çiçek 🌺 böcek 🐜 bahane. Sevgi şahane. Her gün hatırlansın diyoruz. Hatırlayacağızda, ee, her gün sevgi dolu bir dünya karşılamıyor bizi. Dertler tasalar bırakmıyor yakayı, haber izlemek yetiyor. O kadar bunaldık ki, artık sevgililer günü, sevgi günü, sevgiye dair herşey ruha iyi geliyor sanki. 

Kim ne derse desin, bugün, bazen gizli gizli, bazen açıktan, bazen umarsız, bazen önemsiz, hepimiz günün manasını biliyoruz. Herkes ama herkes istediği gibi yaşasın. Kocam bunu almış diye bir gül buketini paylaşan birinide anlayabilirim, sevgililer günüde neymiş ya, diyeninde.  Her ilişki, her sevgi kendine özeldir. Duyguları keza öyle.

Hayatın gerçekleri hep bir tarafta zaten. Bir nefes almak.. Hani nasıl yorganlarımızı pencereye çıkarıp havalandırıyorsak, yada eskiden köylerde olduğu gibi, yere yapışık,  sıkışık döşeklerin içini boşaltıp didilen yünü, pamuğu yeniden yumuşak ve pofuduk hale getirmek gibi bir şey bu özel günler.  

Kısaca sevginin her türlüsü güzeldir.. 

8 yorum:

  1. Kapitalizmin oyunu olsa da karı-kocalar, sevgili olanlar için hoş bir şey olsa gerek:)))boşver kutla Berfin'ciğm, sevgililer günün kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de tam da bu yüzden sevgi-liler günü demeyi seçiyorum ;) Kaçınılmazsa zevk al gibi olmasın ama, varsın kapitalizm bir de sevgililer günüyle gelsin.Keşke her oyunu bu kadar masum olsa... Günün kutlu olsun canimm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ayni düsünenler hep buralardayiz zaten.. Sevgisiz kalmayalim Aytülcüm..

      Sil
  3. Merhaba:) Blogunuz ne güzel, bayıldım, sevdiğim birçok arkadaşım da takipçinizmiş. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa, Hosgeldiniiiz.. Sizde bana pek yabanci gelmediniz:) Görüsmek üzere..

      Sil
  4. Ben de senin gibi düşünüyorum. Sevgililer Günü muhabbetinin ucundan kasacak bir durumum olsa da savaşmayalım da çiçek alalım birbirimize. Çok haklısın. Kça sevgililer gününü ayrı geçirdik biz Selçuk'la. Süper de oldu hani. :=)
    Hayatta kutlayacak çok günümüz olsun da gerisi hikaye.
    Burada Türklüğümü konuşturmadan yapamayacağım hani: Gelin de güzelmiş şekerim :)
    Bu son cümleyi yeminle kahkaha atarak yazdım.
    Öperim.
    Çiçek alanlarınız eksik olmasın şekerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaaa.... O zaman bende sana bir türk deyimi ile cevap vereyim. Gelin ata binmis yaa nasip? demis:))))

      Sil