Sayfalar

12 Mart 2017 Pazar

Yeter Artık Bölmeyin. Birazda Toplayın.

Kısaca içimi döküp gidicem. Bugün olanlarla ilgili. Hani şu ikide birde Avrupa kapılarına dayanan politikacilarla ilgili. Adamlar gelmeyin, ülkemizde referandum propagandası yapamazsın diyor, bunlar biz geliriz, hadi sokmayın bizi içeri dünyayı başınıza kaldırırız diyorlar. Yani sırf inatlaşma, bir güç gösterisi, bir sidik yarışı. Sonrada mağduriyeti oynama. Kimileri bunun danışıklı dövüş olduğunu söylüyor. Valla Çavuşoğlunun açıklamalarını dinleyince hak verdim, danışıklı dövüş olmasa bile bir mağduriyetten oy kazanma çabalarına. Milli duygular üzerinden.

Bundan önceki seçimlerde evet geldiler, konuştular. Ben o zamanda yadırgamıştım. Avrupa'da sadece Türkiyeliler yaşamıyor. İtalyanlar var, İspanyollar var, eski Yugoslavya ülkelerinden olanlar var. Hiç bir ülke liderleri, bakanları seçim propangandası için başka ülkeye gittiğini hiç görmediğim gibi, zaten Avrupa ülkelerindede kendi seçimleri için meydanlarda konuştuklarınıda hiç görmedim. Ne seçim otobüsleri, ne ses, ne göz kalabalığı. Tv lerde karşılıklı tartışılır sisayet programlarında, birde her parti kendi seçim bildirgesini da
ğıtır, insanlar okur, gider seçimimi yapar. Birde oy'unun peşinde olmaz kimse durmaz Ne trafolara kedi girer, nede oylar çalınır. Güvenir insanlar, siyasetciler birbirine.

Siz niye geliyorsunuz? Gelmeyin. İletişim çağındayız, ve her gün görüyoruz zaten sizi heryerde. Tv ler sizden geçilmiyor. Buna rağmen biliyoruz #hayır diyeceğimizi. Evet diyenlerde biliyor, hayır diyenlerde. Gelmeyin buralara. Germeyin bizide germeyin. Sizin bu EGO'larınız, o ülkelerde yaşayan bizleri , bölmekten başka bir işe yaramıyor. Ha belki sizin ma
ğdur politikaniza yariyor. Fakat zarari daha büyük. Evetçiler, hayırcılara düşman ediliyor, ve yetmezmiş gibi ve aşırı sağcı nazileri üzerimize salıyorsunuz. Türkiyede bölecek bir şey kalmadı, şimdi Avrupa'ya mı geldi sıra? Böyle bir krizde bir ölen olsa sorumlusu kim olacak? Nisanda bitecek bu seçim, fakat biz burada yaşamaya devam edeceğiz, Türkiyeli olarak ve o döküp kırdıklarınızla. Ya sonra? 
Foto alinti.
Şu ara kendimi anası babası sürekli kavga eden, korkudan bi kenara pısmış bir çocuk gibi hissediyorum. 

4 yorum:

  1. Ağzına sağlık Berfin'ciğim, kalemine sağlık. Bunlar mahsus yapıyorlar, yazdığın gibi mağdur duruma düşelim, "Ay bunlarrrrrrr bizi Avrupa'ya sokmuyor bizim başımız örtülü diye bizi küçük görüyorlar" demeye de başlarlar yakında. Hakikaten İtalyan, İspanyol, Yugoslavya'dan gelen da var Almanya'da demişsin, onların politikacıları miting yapıyor mu? Merkel de gelip Yenikapı'da miting yapsın! Trump da Kızılay meydanında nutuk atsın! Gerilimden besleniyorlar, gerilim, mağduriyet, insanları birbirine düşman etmek en sevdikleri şey.

    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Bücürüğe ve annesine güzel bir pazar diliyorum🐈🌺💜

    YanıtlaSil
  3. Her sabah uyandıgımda kendi derdim ve sorunumla uyanmıyorum inan... Sürekli bir öfke ve kızgınlık icerisindeyim... Boguluyorum, patlıyorum öfkeden... Ben böyleyim. ya yakınları icerde olanlar, haksızlıga uyrayanlar kimbilir ne durumdalardır..?
    Kendilerine sorun yaratıp, sonra da o sorunlardan beslenen bir politika, yol izleniyor günümüzde.
    20 yıl yasadım Almanya da, kimse de müslümanım diye cıkıp da tavır almadı. Hadi benim kılıgım kıyetim düzene uygundu, Islama uygun giyenene de görmedim ve duymadım. En fazla anlamaya calısanlar sormusturlar, ne anlama geldigini. ha düşmanlık yok mudur, elbette olabilir. Ama bi nefes alın yahu... Sen bunun için kendine bir bak önce... Sen ne yaptıgına bir bak. Avrupa, yıllardır Nazizmle, Faşizmle savaşmış. Sen ise gercekten bir başarın olmadıgı icin halkının sadece dini ve milli duygularına sığınarak saldırgan ve azgın bir şekilde var olmaya calısıyorsun... Her dönem yeni bir sorun üretip kendine yeni bir tarih yazmaya calısıyorsun. İçi boş, felsefesi yok... Ne kadar yasarsın bilmiyorum ama bırak bari halkı kendi içinde düşmanlığa itme...
    Yoruldu bu ülke ve insanlar... Su an sadece var olma cabası icerisindesin. Cünkü biliyorsun ki; başka türlü sen var olamayacaksın... Cünkü, yaptıgın ve ürettiklerinle senin politikanın sonu geldi.
    MHP'nin Hayır diyen sagduyulu politikacılarına saldıranlar kendi düşüncelerinden gelen insanlar.. Sag, sol durumu falan degil. Bence bu öfke, kin, kızgınlıkta geldigimiz son noktadır ve üzücüdür...

    YanıtlaSil
  4. Blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil