Sayfalar

1 Nisan 2014 Salı

Hiç umut biter mi?


Tamam seçimler öyle yada böyle sonuçlandı.. Hala sonuçlanmayan çekişmeli il ve ilçeler var.. Haa Türkiye haritası mı? Çoğu sarı evet.. Hile, usulsüzlük falan filan, neyse ne, büyük çoğunluk sarı.. Ee napalım? Ama diğer yüzde 55 i. Demokrasiye inanlardanım ama demokrasinin olmadığı bir yerde neye inanayım? 

Çoğunluk tamam.. Saygılıyım.. Ama oy'larının peşinde olan insanlar var.. Gece demeden, gündüz demeden.. Bu insanların verdiği emekler, evinde yatarak izleyen ve kazandiğina inanan insanın bir oy'undan çok daha değerli değil mi? Sonucu değiştirsin veya değiştirmesin.. Türkiye genelini değiştirsin veya değiştirmesin.. Hiç önemli değil, verdiği emek önemli. Emek verilen yerde mutlaka bir şey yeşerir. Filizlenir.. Korursan dal verir, büyür. Bir ateş bile küçük bir kıvılcımla başlar. Ya üstünü örterek, yada su sıkarak söndürürsün.. Ama Isınmak istiyorsan, üflersin, çoğaltırsın.. 
Uzun uzun yazmak istemiyorum, ısınmak istiyorsan üfle.. Üfle ki ateş çoğalsın.. Yada filiz veren dalı koru.. Koru ki, renklensin hayat.. Doğa hiç umudunu yitirmiyor, sende yitirme.. 
Umut biterse her şey biter. 

1 yorum:

  1. evet umut bitmesin benimde istediğim bu ama bazen insanın asi tarafına söz geçirmesi mümkün olmuyor.öfkeliyim isyan günlerindeyim o kadarki sabah çöpleri bile artık ayrıştırmak istemiyorum dedim.Kimin için ne için uğraşıyoruz:(

    YanıtlaSil