Sayfalar

5 Ocak 2014 Pazar

Bendeki kardeş sevgisi biraz farklı...

Benim içimdeki kardeş sevgisini beni tanıyanlar çok iyi bilir. Kardeşi olanlar bunu çok iyi anlayabilir.. Ama bizimki hep farklıydı sanki.. Bizi tanıyanlar bu özelliğimizi anlatarak girerlerdi bu konuya. Yani en belirgin özelliğimiz bu bizim. Ama bizi birbirimize bağlayan faktörlerde farklı tabi.. Anne baba küçük yaşlarda bizi bize emanet edip gittikleri için biz sarmaşık çiçeği gibi birbirimize sarıldık.. Eee birde ben abla olunca kardeşlere olan kalkanlarım güçlendi.. Birde abimiz vardı gerçi. Onun anlayışı ve koruyup kollayıcı tavrı unutulmaz. Bizden küçük iki kardeş daha vardı.. Kızkardeş ile zaman zaman didişmelerimiz olmuştur. Köfte yaparken elimdeki et parçasını yüzüne fırlattığım olmuştur.. Hatta oklavayı bile hissetmişti sanki.. Unuttum ama, hakikaten bilmiyorum. Köfteyi hatırlıyorum ama.. Çünkü sonrasında çok gülmüştük.. Birde en küçüğümüz vardı. Ama kayıtlara "big baby" olarak geçmişti doktoru, 4,5 kilo doğduğunda.. Haklıymış.. Şu anda 1.90 larda eşek kadar oldu desem küçük kalır, zürefa kadar yerinde olur herhalde:)) 
İşte biz o dönemler en büyüğümüz 16 yaşinda, en küçüğümüz 1 haftalık atıldık hayata.. Yanlişlarımızla doğrularımızla bir 15 yıl daha geçirdik birlikte. Çok güzeldi.. Dışardan gıpta edildiği kadar varmışız.. Ben o zamanlar göremiyordum tabi bunları.. Artık birer birer hepimiz bir şekilde sevdiğimiz insanlarla evlendik. Bizler evlendik ve bir hayat kurduk.. Ama o "big baby" bundan çok etkilendi.. Açıkta kaldığını hissetti.. O eski birliktelikleri çok özledi.. Yanlızlaştı.. Oysa onu hepimiz çok seviyorduk.. Ama sadece sevmek yetmiyormuş.. Sorumluluk vermek, güven vermek, inanmak, dinlemekte gerekiyormuş. Acaba o ne hissediyor, neyi nasil yapmak istıyor hiç sormadık.. Yada içinde nasıl fırtınalar vardı bilmedik hiç.  Bunları anladığımızda o 25 ini çoktan geçmişti.. O kendi kendine büyüyen bir dağ çiçeği gibiydi.. Ama çiçek gibi hassas gerçekten.. 

Hayatımıza yılları ve yaşanmışlıklarımızı katmışız.. Kavga ise kavga, sevgi ise sevgi. Dokunmuşuz birbirimize... O kardeş sevgisi apayrı bende.. Evlat sevgisi ile anne sevgisi arasında çok güçlü bir sevgi. İkisindende vazgeçmek mümkün mü? Hele ablaysan? Iki üç kat daha fazla.. 
Ben bu güçlü sevgiyi uzakta olduğum için mi taşıyorum bilemem ama sonuçta hepimiz birbirimizden uzakta. Ben daha uzaktayım.. Ama yakın tutma adına daha sıcak hissediyor olabilirim.. Kardeşlik uzun süre ayrı kalmadıkça anlaşılması zor olan bir sevgiymiş. Karşılıksız, çıkar gözetmeyen bir sevgi şekli.. Onun mutluluğu için her şey yapılır ya, çünkü o zaman sende mutlu olursun ya, öyle bir şey işte. Yada hani bir arkadaşınızı çok seviyorsanız, onu anlatma şekli vardır,  seni kardeşim gibi çok seviyorum demek.. Bu kardeş sevgisi bende çok önemli.. 

İşte bu yılbaşı Almanya'ya kardeşlerimi görmeye gittim.. Kız kardeşim Türkiye'de idi göremedim.. Eksikti tabi.. Ama onunda orada mutlu olduğunu bildiğim için pek koymadı bana.. Abimi, eşini ve yeğenlerimi görmek.. Hele bu bizim "big baby" i gördüm ya.. O ablasının gülü.. O ablasının Civanı.. 
Civanı deyince, Uğur Yücel ve Binnur Kaya'nın çok sıcak bir dizisi var ya, oradaki Hüsne ile Civan in sevgisine benzer bizim big baby ile sevgimiz. Severken boğarım:)) 
Ona biri kötülük yapsa canavar olurum.. Gözüm hiç bir şey görmez. Böyle bir sevgi işte benimkisi..

Hüsne ile Civan'i ;)))

9 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsın :)
    Allah sevginizi daim etsin.
    Söylenecek çok söz var ama şu anda susmak daha güzel :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)) hiç birimiz sevgisiz kalmayalım..

      Sil
  2. Çok sorumluluk almış ve çok emek vermişsin küçük yaşta. Belki o yüzden içine yerleşmiş bu büyük sevgi yumağı. Aldığın, verdiğin sevgiler hiç eksilmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yerinde bir tespit. Sevgililerimiz çoğalsın..

      Sil
  3. Hem anne oldun... Hem de abla...Çok kıymetlisin kardeşlerin için... Ve benim için...
    Canımın taaa içisin sen, nasıl severim bir bilsen....

    Bu arada fotoğraf sevgini öyle güzel ifade ediyor ki anlatamam. Ohhh içten sarılmak, mis gibi koklamak...

    YanıtlaSil
  4. Ablam benim sen cok kucuk anne oldun hepimize.. Seni cok seviyorum. Big baby hep kücugumuz olarak kalacak.. Iyi var, iyiki variz..

    YanıtlaSil
  5. ne mutlu sana ve kardeşlerine siz asıl sevgiyi yaşamışsınız daima mutlu sağlıklı ve beraber olun inş herşeyyy sizinn için çoookkk ama çok güzel olsun diliyorum .resimdeki şahıs ne şanslı benimde canım bir kardeşim var ama işte böyle sarılamıyorum uzun zamandır özellikle kızın biri aldı çekti bizden ama şimdi asker yanına gdince aynı böyle sarılcam ona sıpaya,ablalar çok sever ablalar anne gibi olmasa da yarı anne gibi severler aslında belki de biz mi öyle grdük bilmem ki ? hep güzel şeyler yaşayın inş

    YanıtlaSil