Sayfalar

8 Haziran 2012 Cuma

Kadının adı yok...


Kadının adı yok...demişti rahmetli Duygu Asena.. Kadının gercekten adı olmadığı gibi kendide yokmuş.. Sofradaki yeri, öküzümüzden sonra gelen, demişti ünlü şair Nazım Hikmet yıllar önce.. En azından öküzden sonra geliyormuş sırası... Artık sırası bile yok.. Yok yani.. Kadınlarla ilgili konuya bile kadınları yaklaştırmıyorlar..

Kadın ve aileden sorumlu devlet bakanının kürtaj ve sezaryen ile ilgili hiç bir açıklamasını duymadım mesela..

Malum gündemimiz kürtaj ve sezaryan.. Gerci bu konuda biz kadinlara pek laf düşmüyor ama, konu ile ilgili bir iki kelime yazmak istedim..

Hökoometimizin el atmadigi yer kalmadi.. Apışaralarına kadar girdi.. Eskiden 3 derdi, artık 5 çocuk yapın diyor.. Kürtajı yasaklıyor, sezaryenle doğumu yasaklıyor.. Daha neler, neler yasaklamıyorki?  Ama ben sadece bu kadınları ilgilendiren konuya değineceğim.. Ben ikiz annesiyim ve sezaryen müdahalesi gerekli idi.
( yasalarda istisnai durumlarda hala sezaryen yapilabilecektir herhalde, o kadarda cani degillerdir diye umudum var)
İ. Melih Götcek gibi yalakalar garip garip açıklamalar yapınca korkmuyorda değilim hani.. Tecavüz cocuklarına devlet bakarmış.. Anasının yediği haltları neden o cocuk çeksinmiş, anası kendini öldürsünmüş... Bu Nasil bir açıklamadır.. Bir belediye başkanı, üstelik başkent belediye başkanın ağzından çıkan sözlere bakarmısınız? Onun o sırıtan yüzünü  gördükçe sinir küpüne dönüyorum..

Şu sorular geliyor aklıma..
Kadına taşıyıcı anne gözüyle mi bakıyorlar? Kadın sadece doğurmaya mı yarıyor? Doğurmayan, yada doğuramayan kadınları ilerde kurşunumı dizecekler? Yada başka seylerdemi kullanacaklar? Doğuramayan kadının kocası yasal olarak kuma mı getirecek? 4 "karı" alma yasallaşacakmı? Yada cocuğu olmayan erkek için bir düşünceleri varmi? Cocuk esirgeme kurumlarındaki tecavüz çocukları Nasil bir bunalıma girecekler?

Bunlar daha ne kadar ileriye gidecekler..???

Bir çok kadın gibi bende karşıyım bu gelecek yasalara.. Bırakın, bari buna
kadınlar ve analar karar versin..

Bu tavırları ile kadınları aşağılıyorlar.. Cinsiyet ayrımı yapıyorlar.. Direnen, çalışan, hak hukuk arayan kadından korkuyorlar.. Tesettüre kapatıp, eve hapsedip sadece doğurmalarıni bekliyorlar.

Ülkemin yiğit, cesur, direnen kadınları, anaları, buna izin vermeyecektir diye umutluyum..
                                                        

2 yorum: